Vårpromenad & Päronflarn

Idag skulle vi träffats o pysslat jag & mina fröknar :) Efter många om & men så blev det inte så!
Så Sandra, Jag & Reuben tog saken i egna händer. Vi tog oss en vårpromenad i det härliga vädret.. När vi kom hem bakade vi Franska Päronflarn, vi bjöd in Madelene på en liten kvällsfika. Det satt som en smäck, mycket goda blev dom. Vad kan bli bättre, nybakat &  vänner?  
Jag skickade även med smakprov till grabbarna, hoppas dom gillade de?!










Söndag & sommartid..

Då var det redan Söndag, helgen har gått väldigt fort.. Skönt med sommartid, aldrig fel me lite ljusare kvällar.
Idag har det vart helt ljuvligt vårväder..Gick en promenad i eftermiddags o hälsade på familjen Thunell/Blomqvist, det var roligt att se dom.. Det var ju som sagt inte igår.. 
På hemvägen köpte Andreas & jag årets första glass, den va underbart god!  
Ikväll har vi lagat Tacopaj hemma hos Henke, Sandra jobbade, (sorry babe du får va me nästa gång) Den blev jätte god, men mätt som en plätt blev man..
Mitt i maten var jag med i en auktion på tradera.com, Jag bara skulle ha en gammal Mazetti bakpulver burk, Jag vann auktionen, YES!!
Så nu blir det att baka många smarriga mjuka kakor framöver :)


100kilo smör & en ny form :)

I fredags eftermiddag begav jag mig till posten för att hämta min jätte fina efterlängtade ugnsform från RICE som jag beställt från www.inreda.com 
Till Let's dance tyckte jag att det skulle passa utmärkt att inviga formen med lite paj.

Efter lite letande i olika kokböcker bestämde jag mig för att baka en jordgubbs- och rabarberpaj.


Smuldeg (grundrecept):
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

Smulpaj med jordgubbar & rabarber:
3 st rabarber
6 dl jordgubbar (gärna färska)
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
smör till formarna


Tillagning:
1. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg. 

2. Sätt ugnen på 225 grader.  Blanda ihop rabarber, jordgubbar, strösocker och majsstärkelse.

3. Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen. Om önskas hyvla över smör. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

Servera gärna med smaskig god nyvispad vaniljsås.

Smaklig dessert!

Ps. Den var väldigt uppskattad av gästerna


Första inlägget..

Här på min blogg kommer ni att få följa ett utav mina största intressen nämligen att baka! Recept, bilder o tips..
Men även endel pyssel kommer ni få ta del av :)

RSS 2.0