Smygstart på julbak & pyssel

Idag är det exakt 4 veckor till julafton :) Myspys! Men lite små trist att det inte är lönt att pynta här i lägenheten, men samtidigt skönt att slippa ta upp och ner julsakerna, om vi får tillgång till huset tidigare än beräknat, hoppas kan man ju alltid göra.. Ska bli så skönt att ha något eget ihop!! Att slippa betala hyra för något man ändå aldrig kommer äga o slippa ringa hyresvärden för att en lampa har gått sönder i trapphuset.. VI LÄNGTAR!!

Anton, Andreas & jag har tjuvstartat julen lite. Har bakat lussekatter & gjort fina ljusarrengemang samt två små ljuslyktor.
Har ni bakat eller pysslat något där hemma? Något smarrigt recept ni vill dela med er av? Köpt färdigt julklapparna? Julklappar har jag inte köpt några alls än! Eller det beror ju på hur man ser det, är i full gång med ett pysselprojekt till syster yster, beställt en bra grejj till mor o far.. så en liten bit på vägen iallafall :) 
Andreas och jag vet inte om vi ska ge varandra några julklappar i år, Cindy (katten) har ju vart och är fortfarande sjuk :( så mycket kostnader på henne.. men vad gör man inte för ens djur! Bara dom mår bra, det är det viktigaste..

Här kommer bilder på smygstarten, det e ju trots allt 1:a advent på söndag!







Minne av Ebba!

Nu är Ebba i himlen! Känns både ledsamt o skönt på samma gång. Ledsamt för att man inte kommer få träffa VÄRLDENS UNDERBARASTE,SNÄLLASTE HUND!! Och skönt för hennes eget bästa.
Hon blev ju trots allt 13 år. Många roliga o glada minnen för följa med i livets gång!

Ebba, ha det så bra i hundhimlen...


Pepparkaksglass!

Lite vaniljglass, några pepparkakor o en mortel så blir det så här..





Värt att prova där hemma, det blev över förväntan!

Huseby julmarknad

Igår var jag, Linda & Sandra i Huseby på julmarknad..
Det är så mysigt att gå där, alla tända ljus & marschaller lyser upp över hela byn.. sen glögg, pepparkakor, ostkaka, polkagristillverkning, bröd, senap, julgodis & enbärsmust gör ju inte att man längtar mindre till julen!
För att inte tala om sällskapet jag hade med mig, mina bästa vänner!! Det kan ju inte bli en bättre dag :)

Här kommer lite bilder:





Här äter vi tunnbrödsrulle med kräftröra, mums!



Det här är vad jag kallar lanthandel, tror att det stod Tildas Lanthandel på skylten!
 Drömma kan man ju alltid!



Här såldes det allt från Rökt korv till senap & marmelad


Huseby, vi ses nästa år!

Pysselkväll

Ikväll har Lillebror & jag pysslat :)
Vi skapade dessa födelsedagskort.. Bra gjort av Anton tycker jag allt för att va första gången han scrappar!!
Eller vad säger ni?



Nu blir det snart bingen, men först ska jag hämta Johan & Andreas i Emmaboda, dvs om dom ringer någon gång?!
Kram & hej leverpastej

Höstmys!

När det är sådant höstrusk ute får man mysa till det inne istället.
Härom kvällen fick vi besök av Lillaverkeborna :) Vi fikade på en massa godsaker, tyvärr hade jag inte så mycket hembakat i frysen så det fick bli att köpa istället, men det var också gott.. Jag hittade faktiskt några äppelkakebitar i gömmorna också.. Men ikväll & imorn blir det att baka. Man är ju så sugen på att baka julkakor och julgodis, men det kan man väl inte göra redan?? Någon måtta får det väl vara på att tjuvstarta julen, eller vad säger ni? Ni som är inne & tittar kan väl skriva en rad.. Är roligare att skriva om någon kommenterar det man gör!!

Här är den fina tekoppen jag fick av min kära sambo på min födelsedag! En kopp ur gustavsbergsserien: spisa ribb




Sen passade jag även på att göra en höstdekoration till soffbordet..




Och en till köksbordet..



Min födelsedag!!

Idag fyller jag år, 24.. Vad tiden går fort, ju äldre man blir ju fortare går det (som mamma brukar säga)
Det stora kalaset hade jag redan i Onsdags :) Jag bjöd på gulaschsoppa med foccacia med fyra olika fyllningar & smaker, mums! Det var uppskattat vill jag lova..
Jag fick så mycket bra presenter :) Bland annat en ny sprits, en mortel, ett jätte fint tårt/kakfat, ett årskort i simhallen (Det behövs när man bakar godsaker!!)
Det har vart lite födelsedag för mig hela veckan kan man säga, iallafall när det gäller paketöppning. Det kom ett brev på posten häromdagen, från världens bästa Linda.. Hon hade gjort ett såå fint halsband till mig, då blir man glad :) Tack Vännen!! Sen igår då hade vi lite halloween mys hemma hos Chrille & Stina, med tre rätters middag.. då fick jag paket av Sandra, även då ett hemmagjort halsband, så fiiiint!! Tack gumman! Vad alla är kreativa, jag vill oxå pyssla o dona..
Ingen som är pysselsugen någon dag snart?? Höstpyssel o mys är alltid välkommet! Hör av er jag hänger på!
Idag har Kalle & Kristina vart på födelsedagsfika hos oss. Jag funderade o tänkte på vad jag skulle baka.. Velade o kunde inte bestämma mej, men sen tillslut kollade jag runt lite på nätet o blev så sugen på Schwarzwaldtårta så det fick bli att baka en sådan :) Den blev god, mycket lätt att göra också.
Här kommer lite bilder på tårtan o det fina nya tårtfatet jag fick av lillebror!








RSS 2.0